Ce Este Un Sistem De Aspirație Centralizată?

Posted by valentin 15.09.2014 0 Comment(s) Cum sa..,

Ce Este Un Sistem De Aspirație Centralizată?

 

Dacă ai auzit de sistemele despre aspirare centralizate, dar nu știi cu exactitate ce sunt acestea, atunci ai ajuns în locul potrivit. Sistemele de tip aspirator central sunt pe piață de ceva timp și există motive întemeiate în favoarea lor. Dar, să nu mai pierdem timpul și să discutăm tot ceea ce trebuie să știi despre acest tip de aspirare centralizată.

 

CE ESTE UN SISTEM DE ASPIRARE CENTRALIZAT?

 

Sistemele de aspirare centrale sunt, cu siguranță, foarte interesante și, în plus, sunt foarte utile. Aspiratoarele centrale nu sunt precum aspiratoarele obișnuite, la care toate componentele sunt livrate într-un singur pachet, pe care le asamblezi și te plimbi cu el prin toată locuința. Acesta este un dispozitiv semi-permanent care este instalat în casă ta. Este, desigur, un aspirator care este folosit pentru a aspira murdăria și praful din casa ta, la fel că toate celelalte aspiratoare, dar există unele diferențe esențiale față de acestea.

 

Sursafoto

CUM FUNCȚIONEAZĂ ASPIRATORUL CENTRAL?

 

Acest tip de aspirator dispune de un recipient de colectare, aspirare și depozitare murdărie, amplasat într-o zonă fixă ​​a casei. Mulți dintre utilizatori aleg să monteze această unitate de colectare a prafului în subsol, garaj sau în altă zonă a casei, care este ușor accesibilă, dar nu într-o cameră de zi, în care există o prezență umană aproape continuă. Această unitate de alimentare și care este și dispozitiv de colectare a prafului este mai apoi conectată la o serie de tuburi sau țevi care ajung în diferite zone ale casei, oriunde este necesar.

 

Mai există, de asemenea, și ieșirile care sunt montate în perete în diferite puncte din casă, la care poți conecta furtunul de aspirat. Majoritatea furtunurilor vor fi destul de lungi pentru a asigura o acoperire optimă și maximul de versatilitate în întreaga locuință. Pe scurt, unitatea de alimentare creează aspirație prin toate canalele de aspirare, care apoi creează aspirarea imediat ce furtunul de aspirat este conectat, murdăria fiind mai apoi aspirată și trimisă în zona de colectare a prafului.

 

Aspiratoare centrale

 

Există câteva nume importante de producători și dezvoltatori de sistem aspirare centralizată, dintre care unii sunt mai buni decât ceilalți. Iată câteva din cele mai bune branduri și modele din aspiratoare care merită menționate și pe care le poți instala cu încredere în casa ta.

 

Haideți să trecem repede în revista unele dintre aspectele pozitive și negative ale instalării unui sistem central de aspirare în locuința ta.

 

 

Avantaje pentru un sistem de aspirare centralizată

 

• Nu sunt atât de zgomotoase precum aspiratoarele obișnuite;

• Sunt mai ușor de manevrat datorită faptului că trebuie doar să manipulezi doar un furtun;

• Contribuie la creșterea valorii totale a oricărei locuințe;

• Sistemele de tip aspirator central dispun de mai multe atașamente disponibile decât există pentru aspiratoarele obișnuite;

• Nu trebuie să-ți mai faci probleme legate de cablul de alimentare;

• Necesită mai puține goliri ale recipientului colector sau a sacilor de colectare murdărie și praf decât în cazul aspiratoarelor clasice;

• Tind să fie mai puternice și mai eficiente decât aspiratoarele convenționale;

• Adesea sunt furnizate cu filtre HEPA pentru a spori calitatea aerului din interiorul încăperilor;

• Au o durată de viață mult mai îndelungată decât a aspiratoarelor tradiționale.

 

Dezavantaje pentru un sistem de aspirare centralizată

 

• Sunt de obicei mai scumpe decât aspiratoarele obișnuite;

 

• Necesită instalarea tuburilor și țevilor de aspirare prin pereții locuinței - operațiunea de montaj aspirator centralizat necesită o echipă profesionistă, așadar, costuri suplimentare.

 

Aspirator centralizat preț

 

Costul mediu al unui sistem de tip aspirator central începe de la 699 de Euro. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor aspiratoare este că beneficiază de o durată de viață extrem de îndelungată.

 

Nu trebuie să-ți mai faci griji în ceea ce privește greutatea unei unități portabile. Aceste dispozitive de aspirat praful au o capacitate mult mai mare, așa că nu trebuie să le golești și nici să le schimbi filtrele tot timpul. Nu sunt deloc zgomotoase. Nu degajă acele miros specific de praf, care se simte la un aspirator clasic. Este cel mai util echipament pentru aspirarea părului animalelor de companie. De aceea majoritatea clinicilor care se ocupă de animalele de companie au instalate un sistem central de vid. La fel procedează și multe saloane de înfrumusețare și frizerii (sunt foarte eficiente în aspirarea oricărui tip de păr).

 

Dacă îți dorești să ai, cu adevărat, o locuință prietenoasă cu natura, atunci acesta este dispozitivul pe care trebuie să-l instalezi.

 

CÂT DE DES TREBUIE SĂ ASPIR?

 

În primul rând, timpul de aspirare trebuie să depindă de nevoile familiei.

 

O regulă generală spune că o zonă obișnuită trebuie aspirată în fiecare săptămână. Cu toate acestea, în cazul în care discutăm de o zonă cu un trafic ridicat, de exemplu, un hol în care se intră de mai multe ori pe zi și care este tranzitată de persoane care intră încălțate, cu încălțămintea murdară și cu praf de afară, este recomandabil să se aspire în fiecare zi sau de două ori pe zi.

 

Dacă ai mai multe animale de companie, este recomandabil să aspiri în fiecare zi.

 

Pur și simplu, frecvența cu care trebuie să aspiri depinde de cât de mult murdărie există. Cu cât sunt mai mulți oameni, animale de companie și murdărie în zona respectivă, cu atât mai des va trebui să aspiri.

 

Totodată, cu cât tu și familia ta petreceți mai mult timp acasă, cu atât mai mult va fi nevoie de curățenie. Dacă sunteți cu toți plecați la muncă și în școală în fiecare zi, nu are nici un sens să mai aspiri zilnic.

 

În al doilea rând, frecvența sesiunilor de aspirare depinde și de tipul pardoselii. Podelele din lemn sunt mult mai ușor de aspirat și nu rețin atât de multă murdărie, așa că aspirarea mai rară este indicată. Pe de altă parte, dacă zona este acoperită cu un covor, vei dori să-l aspiri mai des, cel puțin la fiecare 2 sau 3 zile.

 

Dacă ai animale de companie și copii mici, atunci un regim regulat de aspirare este esențial pentru sănătatea și bunăstarea celor mai mici membri ai familiei tale.

 

BENEFICIILE ASPIRĂRII FRECVENTE

 

Aspirarea în mod regulat este importantă deoarece, bine, oamenii își doresc să aibă casele curate (chiar dacă nu le prea place să facă ei înșiși curățenie). Pur și simplu, acest lucru face ca locuința ta să fie mai primitoare și mai plăcută atât pentru tine, cât și pentru prietenii tăi și familie.

În plus, folosirea unor dezinfectante pentru covoare și dezodorizante ajută la eliminarea mirosurilor nedorite, care sunt răspândite în încăpere de animalele de companie, de la gătit și fumat. Aceste dezodorizante "intră" în covoarele și carpetele din cameră și contribuie la răspândirea unui miros răcoritor în locuință.

CONCLUZIE 

 

Dacă ar fi să concluzionăm, atunci putem spune că decizia de a-ți instala sau nu un sistem centralizat de aspirare este o alegere care depinde în totalitate de tine. Sunt într-adevăr foarte utile, fiind convenabile și eficiente, și-n plus pot crește, de asemenea, valoarea locuinței tale, așa cum se specifică pe orice aspirator centralizat forum.

Așa că, dacă îți dorești o casă primitoare, care să aibă un aer mereu curat și proaspăt și vrei să scapi de "plimbatul" unui aspirator greoi prin camere, atunci aspiratorul centralizat este soluția ideală pentru nevoile familiei tale.

Leave a Comment